به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار مهر، ابتداي هفته يکي از مهمترين اخبار آموزش و پرورش رونمايي از مشکلات جديد اجراي نظام 6.3.3 بود. مشکلاتي که بسياري ازمنتقدان پيش بيني هاي لازم را قبل از اجراي آن کرده بودند اما گوش شنوايي پيدا نشد و همچنان مديران وزارتخانه اصرار بر اجراي آن داشتند.
نگراني اين بار والدين متمرکز به بلوغ ششمي هاست و بسياري از والدين که دانش آموزان آنها در پايه هاي پايين تر مشغول به تحصيل در کنار ششم دبستاني ها هستند، از اين موضوع ابراز نگراني کرده اند.
به گفته يکي از مديران مدرسه شهر ري، خانواده ها اعتراض بسياري نسبت به اين وضعيت داشته و مي گويند:« در مدارس ابتدايي فاصله سني دانش آموزان رعايت نشده است و دانش آموزان اول ابتدايي در کنار دانش آموزان ششم ابتدايي که به سن بلوغ نزديک مي شوند،ادامه تحصيل مي دهند.»
شلوغي کلاس ها و کوچک بودن حياط مدرسه براي فعاليت هاي ورزشي، بکارگيري نيروهاي غيرتخصصي براي پايه ششم از ديگر موارد نارضايتي والدين و دانش آموزان است.
مصوبه تقسيم بندي ابتدايي به دو دوره سه ساله لازم الاجراست
در اين زمينه دبيرکل شوراي عالي آموزش و پرورش اعلام کرد: تقسيم بندي مقطع ابتدايي به دو دوره سه ساله لازم الاجراست و از اين به بعد ساخت و ساز مدارس کشور بايد براساس اين طرح انجام شود.
به گفته مهدي نويد ادهم براساس سند تحول بنيادين که به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم رسيده است، تقسيم بندي ابتدايي به دو دوره سه ساله از ضروريات است و اجراي آن از سوي آموزش و پرورش لازم الاجراست.ضمن آنکه در کنار تقسيم بندي مقطع ابتدايي به دو دوره، بايد نظام دوري در سه ساله اول ابتدايي به صورت همزمان اجرا شود و معلم پايه اول ابتدايي تا سوم ابتدايي به همراه دانش آموز باشد و دوباره اين روند براي دانش آموزان جديد الورود تکرار شود.
توپ کم کاري حاجي بابايي در زمين خبرنگاران
در اين هفته خبرنگاران حوزه آموزش و پرورش همچنان پيگير احوال دانش اموزان حادثه آتش سوزي مدرسه شين آباد بودند.
وزير آموزش و پرورش هم که در نخستين روز کاري هفته به آذربايجان غربي سفر کرده بود تا احوال اين دانش آموزان را جويا شود، هنگاميکه با سوال خبرنگار مهر درباره استعفايش از وزارت آموزش و پرورش مواجه شد،گفت: شما را کي برمي دارند، اگر شما خبرنگاران درباره وضعيت اين مدرسه زودتر به ما اطلاع مي داديد، اين اتفاق رخ نمي داد. اين در حالي است که خبرگزاري مهرسه هفته قبل از اين حادثه تلخ در گفتگويي با رئيس سازمان نوسازي خطر استفاده از بخاري هاي نفتي در کلاس هاي درس را گوشزد کرده بود.
انتقال سه دانش اموز شين آباد به بيمارستان تبريز
چهار روز پس از وقوع آتش سوزي در مدرسه شين آباد در تاريخ 19 آذر ماه سه دانش آموز مدرسه به دليل شدت جراحات وارده به دستگاه تنفسي شان از بيمارستان اروميه به بيمارستان سينا تبريز منتقل شدند.
به گفته رسول خضري نماينده مردم پيرانشهر ، انتقال اين سه دانش آموز براي کنترل بيشتر دستگاه تنفسي شان و جلوگيري از وقايع تلخ براي اين دانش آموزان است.
پاسخ گازي ها به اظهارات حاجي بابايي
در شرايطي که نمايندگان آموزش و پرورش اعلام کرده بودند که استفاده از بخاري هاي گازي در مدارس ممنوع است، شرکت ملي گاز اعلام کرد: بر اساس مبحث 17 مقررات ملي ساختمان ايجاد انشعاب گاز براي تمامي مدارس و کلاسهاي درس غيراستاندارد ممنوع است.
مجيد بوجارزاده سخنگوي شرکت ملي گاز با اعلام اينکه بر اساس اين مقررات ملي گازرساني به هرگونه ساختمان فاقد ضوابط و استانداردهاي ملي و ايمني ممنوع است، تصريح کرد: اجراياين مقررات در ساختمان هاي آموزشي و به ويژه مدارس مورد تاکيد بيشتر دستگاههاينظارتي قرار گرفته است.
او درباره عدم گازرساني به مدرسه حادثه ديده روستاي شينآباد توضيح داد: بر اساس اعلام شرکت گاز استان آذربايجان غربي اين کلاس درس ازکمترين استاندارد و ضوابط ايمني براي گازرساني برخوردار نبوده و از اين رو بر اساسمبحث 17 نظام ملي مهندسي ساختمان عمليات گازرساني به اين واحد آموزشي انجام نشدهاست
فوت سيران يگاني دانش اموز مدرسه شين آباد
19 آذر ماه روز غم انگيزي براي جامعه دانش اموزي و فرهنگي بود. تنها چهار روز پس از وقوع حادثه آتش سوزي در مدرسه شين آباد، سيران يگاني يکي از دانش آموزان مدرسه براي هميشه چشمان خود را به دنيا بست و آه و افسوس را براي مديران آموزش و پرورش باقي گذاشت که اي کاش زودتر از اين حرف ها بخاري مدرسه را استاندارد مي کردند.
در پي فوت اين دانش اموز، وزير آموزش و پرورش در پيامي، درگذشت اين دانش اموز 9 ساله را به خانواده و جامعه دانش اموزي تسليت گفت.
تشکيل تيم جراحي پلاستيک براي دانش آموزان شين آباد
پس از درگذشت سيران يگاني، سخنگوي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي از تشکيل تيم پزشکي جراحي پلاستيک براي درمان دانش آموزان حادثه ديده مدرسه شين آباد خبر داد و گفت: اين تيم پزشکي
قبول کرده اند تا جراحي پلاستيک اين دانش آموزان را به صورت رايگان طي ماهها و سالهاي آينده انجام دهند.
به گفته عباس مقتدايي اين تيم به پيشنهاد حداد عادل عضو کميسيون آموزش و دعوت از يکي از جراحان پلاستيک به کميسيون تشکيل شد.
محمد صادقي عضو هيئت رئيسه مجلس که خود از پزشکان صاحب نام در جراحي پلاستيک است قرار است اين موضوع را به صورت جدي پيگيري کرده که خواسته اعضاي کميسيون آموزش برآورده شود.همچنين وزير آموزش و پرورش قول داده است تا مقدمات اين امر را از سوي اين وزارتخانه فراهم کند تا اين دانش آموزان بتوانند به زندگي عادي خود بازگردند.
تيم پزشکي در اين هفته همچنين در سفر به اروميه، معاينات خود را از دانش آموزان آغاز کرده و اعلام کرده اند که براي درمان آنها نيازي به اعزامشان به خارج از کشور نيست و امکان درمان آنها در داخل وجود دارد.
همچنين خوشبختانه پس از يک هفته از وقوع حادثه آتش سوزي، سه دانش اموز حادثه ديده روز گذشته (چهارشنبه 22 آذرماه) از بيمارستان اروميه مرخص شدند و دانش آموزان بستري شده در بيمارستان سينا به صورت عادي تنفس مي کنند و ديگر نيازي به دستگاه تنفس مصنوعي ندارند.
تصادف ميني بوس حامل فرهنگيان و فوت يک معلم
در شرايطي که هنوز جامعه ايراني در غم فوت دانش آموز مدرسه شين آباد بودند، رئيس مرکز کنترل ترافيک پليس راهور از تصادف ميني بوس حامل فرهنگيان در محور بروجن به لردگان خبر داد.
عليرضا کريميان مدير کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختياري اعلام کرد که متاسفانه يکي از معلمان به دليل اين تصادف فوت شده و بقيه معلمان در بيمارستان تحت مراقبت پزشکان هستند.
محور بروجن به لردگان محوري بود که در حدود يک ماه و نيم پيش نيز اتوبوس حامل دانش اموزان اردوي راهيان نور واژگون و منجر به فوت تعدادي از دانش اموزان شد.
طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش دوباره کليد خورد
با تصادف ميني بوس حامل فرهنگيان و مرگ يک معلم، اين بار تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي عزم خود را براي استيضاح حاجي بابايي جزم کرده و با جمع کردن 20 امضا طرح استيضاح اين وزير بار ديگر در مجلس شوراي اسلامي کليد خورد.
جبار کوچکي نژاد در اين زمينه توضيح داد: تاکنون 20 نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش را امضا کرده و به احتمال بسيار زياد اين طرح فردا در مجلس اعلام وصول مي شود.
وي افزود: طرح استيضاح وزير آموزش و پرورش در بندهاي مختلفي همچون اجراي ناموفق نظام 6.3.3، حوادث ناگوار براي دانش آموزان و معلمان، حادثه آتش سوزي مدرسه شين آباد، فوت شدن دانش آموزان در اردوي راهيان نور، هزينه شدن سرانه مدارس در جاهاي ديگر، ترجيح دادن هزينه هاي غيرضروري به ضروري، ضعيف کردن مدارس غيردولتي، گسترش مدارس هيئت امنايي، گسترش بدون ضابطه مدارس استعدادهاي درخشان و... آماده شده است.
به گفته کوچکي نژاد، قرار است طرح استيضاح پس از اعلام وصول هفته آينده تقديم هيئت رئيسه مجلس شود.
اهداي بخاري نفتي به حاجي بابايي
در پي وقوع حوادث تلخ ناشي از استفاده از بخاري نفتي،گروهي از اعضاي جنبش عدالت خواه دانشجويي در اعتراض به استفاده از بخاري نفتي در کلاسهاي درس به ويژه مدرسه شين آباد، در حرکتي اعتراضي يک دستگاه بخاري نفتي را به ساختمان وزارت آموزش و پرورش بردند.
البته اين اعتراض با دخالت نيروهاي حراست آموزش و پرورش و ساير کارکنان اين وزارتخانه مواجه شد و بخاري نفتي توسط اين افراد ضبط شد.
کارت زرد مجلس به حاجي بابايي
همچنين در اين هفته حاجي بابايي با حضور در مجلس و ارائه توضيحاتي درباره عدم استخدام معلولان که البته قانع کننده براي مجلسي ها نبود، کارت زرد خود را از نمايندگان مردم گرفت.
وزير آموزش و پرورش درخصوص استخدام 1200 معلول در اين وزارتخانه گفت: نميتوانم 1200 نفر را از کلاس اخراج کنم و بگويم 1200 نفر ديگر را جايگزين شما ميکنم، اجازه دهيد معاونت نيروي انساني مجوز استخدام دهد تا به جاي 1200 نفر، دو هزار و 400 نفر استخدام شوند.
او گفت: مقررات و شرايط بايد اعلام شود، در نامه ارسالي به بنده شرايط استخدام بر اساس قانون مديريت خدمات کشوري مشخص شد، سهميه ايثارگران نيز مشخص شد ولي درباره استخدام معلولان هيچ چيزي بيان نشد، در اين آزمون 700 هزار نفر ثبتنام کردند که 40 هزار نفر استخدام شدند، از اين 40 هزار نفر، 18 هزار و 500 نفر ايثارگر و 21 هزار و 500 نفر افراد عادي بودند.
در نهايت، فاطمه آليا، به نمايندگي از سئوال کنندگان از توضيحات وزير آموزش و پرورش قانع نشد و سرانجام محمدحسن ابوترابي فرد رييس جلسه نظر نمايندگان از پاسخ وزير را در صحن علني به راي گذاشت که نهايتا نمايندگان با 98 راي موافق، 87 راي مخالف و 21 راي ممتنع از 227 راي اعلام کردند که از پاسخ وزير آموزش و پرورش قانع نشده اند.
آغاز توزيع شير در مدارس
از ابتداي اين هفته طرح توزيع شير در مدارس ابتدايي و راهنمايي دولتي کليد خورد. سيدعلي يزدي خواه 18 آذر ماه در مراسم نمادين آغاز توزيع شير در مدارس در مدرسه شهداي رسانه منطقه 6 آموزش و پرورش شهر تهران گفت: در شهر تهران 525 هزار دانش آموز ابتدايي و 185 هزار دانش آموز دوره راهنمايي در پايه هاي دوم و سوم مشغول به تحصيل هستند.
وي با اشاره به ضرورت توزيع شير در مدارس افزود: دانش آموزان در طول دوره تحصيل خود 70 نوبت شير دريافت مي کنند. ضمن آنکه با توزيع شير فرهنگسازي در مدارس ايجاد و به سلامت دانش آموزان کمک مي شود.
برگزاري امتحانات دانش آموزان ششم ابتدايي به صورت منطقه اي
رئيس مرکز سنجش آموزش و پرورش اعلام کرد: امتحانات پايه ششم ابتدايي به صورت منطقه اي برگزار مي شود و قرار نيست به صورت نهايي و سراسري باشد.
به گفته عبدالامير عرفي معلمان و مولفين کتابهاي پايه ششم ابتدايي در حال طراحي تعدادي نمونه سوال امتحاني براي پايه ششم ابتدايي هستند و اين سوالات در اختيار ادارات مناطق مختلف قرار مي گيرد.
وي با بيان اينکه امتحانات پايه ششم ابتدايي به صورت نهايي و سراسري نخواهد بود، افزود: ادارات مناطق با همکاري تعدادي از معلمان منتخب منطقه، سوالات امتحاني را طراحي مي کنند و معلمان مي توانند از نمونه سوالات طراحي شده مولفان کتاب ها نيز کمک بگيرند.
معضل مدرک گرايي با حذف کنکور حل ميشود
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش معتقد است که موضوع مدرک گرايي اين روزها به معضلي در ميان دانش آموزان تبديل شده است و در اين شرايط حذف کنکور از يک سو و توسعه هنرستانها از سوي ديگر بسيار ضروري است.
ابراهيم سحرخيز در اين زمينه توضيح مي دهد: موضوع حذف کنکور بايد به صورت جدي پيگيري شود تا ديگر دانش آموزان و هنرستاني ها دغدغه اي به اسم کنکور و دانشگاه نداشته باشند.يکي از دلايل وجود تب کنکور در ميان دانش آموزان، شرط استخدام بسياري از ادارات دولتي براي مدرک کارشناسي است. قرار دادن چنين شرايطي قطعاً استرس دانش آموزان را براي کنکور دادن و همچنين معضل مدرک گرايي در جامعه افزايش مي دهد.
توسعه هنرستانها نيازمند دو هزار ميليارد تومان اعتبار است
بحث تجهيز و توسعه هنرستان از سال تحصيلي جديد در دستور کار مسوولان وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است تا از اين طريق نياز بازار کار از سوي دانش آموزان برطرف شود.
اما در اين زمينه ابراهيم سحرخيز معتقد است، براي تجهيز و توسعه هنرستانهاي کار دانش و فني و حرفه اي به اعتباري بالغ بر دو هزار ميليارد تومان نياز است.
به گفته سحرخيز، توسعه و تجهيز هنرستانها در يک دوره چهارساله نيازمند دو هزار ميليارد تومان است که اميدواريم با کمک دولت و مجلس اين اعتبار تامين شود.